Blog
Bolezen in kako nastane

Bolezen in kako nastane

26.04.2022

Bolezni so manifestacija disharmonije našega energijskega stanja, katerega vzroki niso v fizičnem telesu, temveč se skrivajo v ostalih: eteričnem, astralnem, mentalnem in duhovnem telesu. Reflektirajo pa se skozi naše psihično in dalje skozi fizično stanje, kar nam dajo vedeti z različnimi oblikami oziroma simptomi.

Zaradi disharmonije oziroma neskladnosti v energijskem ustroju naše avre, se posledice odrazijo v duševnih in fizičnih motnjah. Bolezen sama se najprej pokaže na energijskem nivoju in če ne prepoznamo svojega napačnega delovanja, se kasneje manifestira kot končno opozorilo z organsko disfunkcijo ali kakšno drugo obliko na fizičnem telesu človeka.

Mnogo vzrokov za nastanek bolezni izhaja iz čustvenih in miselnih vzorcev, ki so zakopani globoko v naši podzavesti in na podlagi njih prihaja do reakcij v zavestnem delovanju, s čimer mnogokrat delamo v škodo drugih in tudi sebi. Vse to pa povzroča in potencira neskladje v našem energijskem ustroju, vsi nerešeni vsakodnevni problemi, konflikti in težave, od katerih bežimo. Dolgoročno delujemo povsem destruktivno na način, da vse te težave potlačimo globoko vase, s čimer delujemo globalno gledano povsem proti sebi. Vse take zadeve slej kot prej pridejo na površje v obliki odzivov na psihični in fizični ravni kot odgovor skozi negativne čustvene in miselne vzorce. Navadno takrat, ko smo (zavestno) vso stvar pozabili in je ne pričakujemo.

Bolezen sama je le znak, simptom resničnega vzroka naše disharmonije, ki nam lahko ob pravilnem razumevanju pokaže pot k boljšemu, predvsem pa drugačnemu življenju. Vsaka bolezen je torej pokazatelj globljih nepravilnosti v delovanju našega energijskega ustroja. Bolezen lahko pomeni tudi spremembo in napredek, če se iz nje kaj naučimo in jo sprejmemo kot pokazatelj nepravilnosti, ki jih moramo odpraviti. Je izkušnja, ki jo moramo uporabiti pri nadaljnjem delu na sebi, v svojem osebnostnem razvoju.

Lahko se seveda zadovoljimo s tem, da bolezen le preprečujemo in umirjamo simptome z raznimi zdravili, ki delujejo la na fizično telo, vendar s tem nismo storili ničesar zase. Bolezen se bo namreč znova in znova vračala, vse dokler ne ugotovimo resničnega vzroka zanjo, ki se skriva v vsakodnevnem delovanju in načinu sprejemanja različnih okoliških dejavnikov.

Bolezen moramo sprejeti, odkriti vzrok zanjo, problem ozavestiti in se potruditi, da ga spremenimo ter odpraviti negativno komponento, saj se le tako lahko rešimo konkretnih fizičnih in duševnih težav.

Pri tem nam lahko pomaga poznavanje čaker, njihov namen ter psihofizične funkcije v okviru našega telesnega sistema. 

Brez komentarjev
Išči