Reiki - o tem kaj je in kako nam lahko pomaga

Nekaj o Usui Reiki sistemu zdravljenja

Reiki je Univerzalna življenjska energija, nekateri ji rečejo tudi "Reiki energija KI", ki jo lahko vsakdo uporabi za samozdravljenje in zdravljenje na vseh področjih življenja. Reiki na izjemen in neškodljiv način sprošča in aktivira samozdravilne moči našega telesa.

Tehnika Reiki izvira iz Severne Indije in Tibeta, iz okrog leta 1900 pa jo je ponovno »obudil« Dr. Mikao Usui, katera se je tako najprej začela širiti po Japonski, kasneje pa po celem svetu. Po omenjenem gospodu je osnovni Reiki dobil tudi ime Usui Reiki. 

Metoda je enostavna za uporabo, reikist je pri tem zgolj prevodnik univerzalne energije, ki jo lahko označimo za "pametno", kajti energija deluje tam, kjer jo reikiranec potrebuje. S pomočjo Reiki energije vzpostavljamo ravnovesje in zdravimo telo, um in duha in kar je pomembno, odpravimo vzrok naših zdravstvenih težav.

V našem telesu je več čaker oz. t.i. energijskih centrov, ki skrbijo za neprekinjeno izmenjavo energije in oskrbujejo dele telesa in organe. Najpomembnejših je sedem čaker vzdolž hrbtenice, ki so skupaj povezane prek kanalov. Če so ti prazni, se po njih in po našem celotnem telesu pretaka življenjska energija. Če pa jih kaj blokira, lahko pride do telesnih in duševnih težav.

Te blokade povzročajo na primer vsakdanji stres, na strahu temeljujoča prepričanja in misli, način žviljenja, kot tudi poklicno življenje. Blokade v telesu so lahko vzrok za bolečine, motnje spanja, migreno in splošno izčrpanost, stimulirajo pa tudi nastanek različnih bolezenskih stanj.

Ko reiki terapevt položi roke na telo, steče energija organizma po telesu prejemnika – in sicer tja, kjer jo potrebuje. Ta energija lahko zdravi oziroma povzroči, da se aktivirajo in okrepijo samozdravilne sposobnosti telesa.

Delo z Reikijem nam pomaga na vseh področjih življenja, tako da z raumevanjem reikija izrazimo tudi na naslednji način: z reikijem se umiri Um, duša se poveže z Bogom, v srcu se prebudi sočutje, toplota v dlaneh, telo se zdravi. Vse navedeno torej naznanja, da reiki resnično deluje celostno in na vseh nivojih našega telesa.

Z uporabo reikija uravnotežimo svojo življenjsko energijo, ko je uravnovešena, smo pripravljeni, da od učitelja ali mojstra prejmemo posvetitev ali iniciacijo. Ko prejmemo posvetitev oz. iniciacijo, dajemo reiki drugim in dosežemo skaldnost ter ravnotežje življenjske energije.

Tako z Reiki terapjami kot tudi drugimi vibracijskimi terapijami (uporaba nihala ipd.) lahko med drugim pomagamo pri lajšanju in odpraviti: 
 • ozavestiti in odstraniti čustvene vzorce in energijske blokade 
 • vzpostaviti ravnovesje v čakrah, telesu in na sploššno v našem življenju
 • ozdraviti fizične bolečine, težave in obolenja (bolečine v križu, pogosti glavoboli, vnetje sinusov….
Namreč Reiki pomaga in pripomore: 
 • da pridemo do vzroka fizičnih bolečin omilimo ali odpravimo fizične bolečine
 • pospešuje proces zdravljenja na naraven način
 • sprošča vse blokade in napetosti
 • uravnoveša vsa naša telesa (fizično, duhovno, mentalno in čustveno)
 • vzpostavlja ravnovesje v čakrah in energijo avre
 • čisti negativne vplive (globoka in potlačena čustva, …)
Reiki metodo se uporablja kot dodatek k tradicionalnemu zdravljenju (sodobna medicina) in kot pomoč pri duhovnem napredku.

Pet Reiki načel

 • Ne jezi se 
 • Ne skrbi 
 • Bodi hvaležen 
 • Trdo in pošteno delaj 
 • Bodi prijazen in spoštljiv do drugih
Teh pet načel pomenijo praktično ključ do sistema Usui reiki in so v bistvu njegovo jedro. Lahko rečemo tudi drugače: načela so preprosto smernice, ključ do delovanja v življenju.

Z reiki terapijo zdravimo na vseh nivojih, z vašo pomočjo pridemo do bistva oziroma vzroka za nastanek zdravstvene težave, bolečine ali bolezni.

Se želiš prijaviti na Reiki terapijo? Klikni na spodnji gumb

Imara Reiki - Kako deluje

Imara Reiki je Reiki višje vibracije in moči od velike večine obstoječih Reiki stilov. Imara Reiki prav zares in v polni moči deluje le ob pravi iniciaciji Mojstra Imara Reikija. Seveda to velja za vse stile Reikija - nihče ne more izvajati Reiki terapij, če ni bil iniciiran v določeno stopnjo Usui Reiki s strani Mojstra in Učitelja Reiki.

Imara Reiki je izredno močna oblika energije, zato je zaradi njegove moči in prodornosti izredno primeren za lociranje in čiščenje travm, psihičnih, čustvenih in duhovnih težav. Tako se Imara Reiki s pridom uporablja tudi za delo z nerazrešenimi težavami, ki počivajo daleč v naši preteklosti.

Po drugi strani pa je uporaba Imara Reikij za iniciirane zelo preprosta ter se občuti malce drugače od ostalih Reiki stilov:
 • Imara Reiki ne potrebuje simbolov,
 • Imara Reiki uporablja nov in poenostavljen postopek iniciacije,
 • Imara Reiki je znan po tem, da lahko učinkovito zdravi pretekle travme,
 • Veliko uporabnikov Imara Reikija izkuša močnejšo povezavo s pravimi duhovnimi stanji zavestii,
 • Imara Reiki je zelo primeren za zdravljenje psihičnih, čustvenih in duhovnih težav,
 • Imara Reiki zelo uspešno zdravi tudi težave in vzroke za težave, ki so globoko v naši podzavesti,
 • Imara Reiki uporablja močno poenostavljeno delo na daljavo, kar je še posebej primerno v časih, ko se ni primerno ali niti ne smemo srečevati in terapije izvajati v živo.
Tečajev in iniciacij v Imara Reiki trenutno ne izvajam.

Se želiš naročiti na terapijo Imara Reiki?  Za prijavo klik na gumb  Prijava na terapijo
Vibracije Iztok - Reiki terapija

Subtilna energija in samopomoč

Vsakdo se lahko odloči in svojo subtilno energijo uporabi za samozdravljenje. Če kdo želi izvajati Reiki terapije, se lahko odloči za tečaj, na katerem prejme tudi iniciacijo.

Z uporabo Reikija postopno uravnotežimo svojo energijsko polje in ko je uravnovešeno, smo pripravljeni, da od učitelja ali mojstra prejmemo posvetitev ali iniciacijo. Ko prejmemo posvetitev oz. iniciacijo, dajemo Reiki tako sebi kot drugim in dosežemo skladnost ter ravnotežje življenjske energije.

Ker sem Usui in Imara reiki mojster pa se seveda lahko odločite tudi za vibracijsko podporo z Reiki energijo. Vibracijska podpora zajema vibracijsko terapijo in sočasno zaščito z dodatno energijo, ki vam pomaga skozi težavnejše obdobje ali dogodke, da okrepimo delovanje za naprej in vas povežemo z vašimi podpornimi energijami Duše, Angelov in Vodnikov.

Vibracijska podpora je vsestransko koristna, saj v vaše življenje pripelje ljudi in okoliščine, ki vas podpirajo, zato se obvezno izvaja z vašim sodelovanjem, da se lahko doseže njen potencialni maksimum.

Za delo z Reiki energijo in izvajanje terapije, moramo prejeti iniciacijo, ki jo opravi Reiki mojster in učitelj po opravljenem tečaju. Ob iniciaciji prejmemo pripadajoče reiki simbole in sicer: 
 • 1. stopnja simbol moči CKO KU REI za delo z dotikom in fizično prisotnostjo prejemnika Reiki energije;
 • 2. stopnja prejmemo dva simbola: SEI HE KI (deluje na čustveni ravni) in HON SHA ZE SHO NEN (deluje na mentalni ravni - zdravljenje karme), reikist po inciaciji v to stopnjo lahko izvaja terapije tudi na daljavo;
 • 3. stopnja, mojstrska - prejmemo simbol DAI KO MIO, ki deluje na duhovno telo;
 • 4. stopnja, učitelj, ki lahko uči Usui Reiki in izvaja inciacije drugih.
Moje reference: Sem učitelj in Mojster Usui reiki, Mojster Imara Reiki, angelski Reiki in angelski terapevt.
Išči